bio csicsóka
A csicsóka a maga egyszerűségével, magas inulin, valamint számos vitamin és ásványianyag tartalmával támogatja az immunrendszert, segítséget nyújt a fogyásban, segíthet a kiegyensúlyozott vércukorszintben, az anyagcsere folyamatokban, a szabályozott vérnyomásban, a koleszterinszint csökkentésében és a rák elleni védekezésben.
100% bio
Csicsóka készítményeink

Mi az Inulin és miért jó a szervezetednek?
Az Inulin egy folyékony rost, amit több növény is tartalmaz, köztük a cikória, endívia vagy az articsóka de a tudomány eddigi ismeretei szerint mind közül a leggazdagabb inulin forrás az ősidőkből ismert csicsóka. Az Inulin egy olyan összetett szénhidrátvegyület, amit a szervezetünkben található emésztőenzimek egyike sem képes lebontani. Így az Inulin sértetlenül halad át a bélrendszerünkön egészen a vastagbélig, ahol tápanyagként szolgál a hasznos bélbaktériumoknak főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak, elősegítve ezzel a probiotikumok szaporodását. Mindemellett visszaszorítja a káros mikroorganizmusok szaporodását, ezáltal jelentős a betegségmegelőző szerepe.
A természetes védelem
Fogyás csicsókával könnyedén!
Étvágycsökkentő tulajdonsága mellett szabályozza a teltségérzetet, ezáltal támogatja az evési kényszer megelőzését és leküzdését. Külön említésre méltó, hogy csökkenti az édesség utáni vágyat! Az éhség–jólakottság központ egyensúlyának segítése által támogatást biztosít a rendszeres étkezési ritmus kialakulásában. Tratós és eredményes súlycsökkentés kelléke!
Cukorbetegeknek ajánlott!
Az Inulin mint szénhidrát-energiaforrás tartós fogyasztás esetén sem emeli a vércukorszintet, sőt csökkenti az inzulin függőséget és megkönnyíti a vércukorszint beállítását és annak megtartását.
Gyermekkori élelmiszer-allergiák
Kutatások során megállpították, hogy a gyermekkori élelmiszer-allergiák kiváltó oka az Enterobacteriaceae túlfejlődése, ami a Lactobacillus, Acidophilus és a Bifidobacteria törzsek csökkenésével jön létre. A csicsókában található Inulin ezt a problémát azzal orvosolja, hogy a jó probiotikumokat táplálja. Ennek fényében a gyermekkori élelmiszer-allergia megszüntethető.
Rákos daganatok, Mellrák
Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az inulin gátolja a daganatos sejtek fejlődését. A rákmegelőző hatása a Lactobacillus béta-glucuronidáz enzim gátlásán alapszik. Az inulin a bélflóra normalizálása útján az ösztrogén legtoxikusabb formáját kiiktatja.